• Català
  • Castellano

Social


La Bisbal d’Empordà (1947), és fill de Pere Cals i Maria Rosa Güell.

Està casat amb Margarita Suñer, i és pare d’en Pere, en Joan i la Marta.

Durant tota la vida ha compartit residència entre Barcelona i la ciutat empordanesa.

Ciutadà del seu temps, ha esta vinculat a una diversitat de projectes de caràcter cívic, amb compromís particular envers alguns. Així és com asumí un paper destacat, ja des dels llunyans setanta del segle passat, en iniciatives a favor de models sostenibilistes per al turisme, l’urbanisme i els usos territorials, com el Debat Costa Brava i la campanya de 1975 i 1976 “En defensa de la Costa Brava”, per a la protecció de desenes de milers d’hectàrees en el litoral de les comarques gironines, des del massís de Cadiretes i les Gavarres fins el cap de Creus.

El 1978 es va afiliar al Partit dels Socialistes de Catalunya, en el que s’uniren  les tres forces polítiques d’aquest àmbit.

A finals dels anys noranta inspirà el projecte pioner a Espanya de la fundació Territori i Paisatge, vinculada a l’obra social de Caixa Catalunya, per a la salvaguarda d’espais naturals. Fou membre del seu patronat entre 1998 i 2006.

El 1994 funda amb Pasqual Maragall i altres persones l’associació Catalunyà Segle XXI, que fins la seva dissolució el 2000 desenvoluparà una activitat intensa de debat polític, econòmic i cultural.

Comments are closed.