• Català
  • Castellano

Professional

Presentació de los intereses del futuro, de Joan Cals

És catedràtic d’Economia aplicada de la Universitat Autònoma de Barcelona, a la qual es va incorporar com a professor el 1973.

És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, i en Dret, per la Universitat de Barcelona, i en Ciències Polítiques i en Sociologia per la Universidad Complutense.

El 1980 es va doctorar en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB.

Exerceix com a professor en la facultat d’Economia i Empresa, i en la de Ciències Polítiques i Sociologia, sobre temes de govern econòmic europeu, economia sectorial i economia espanyola.

La seva activitat investigadora, de consultoria i divulgadora es projecta en camps diversos, preferentment en economia dels serveis, sector bancari, turisme, govern corporatiu, economia regional, ordenació territorial, sostenibilitat i economia política de la Unió Europea.

Va dirigir el departament d’Economia aplicada de la UAB des de setembre de 1983 fins a març de 1988, i també des de febrer de 1993 fins a gener de 1995.

Fou president del patronat de l’Escola Universitària de Turisme de la UAB adscrita a la UAB entre 1997 i 2000.

Va formar part del consell d’administració de Caixa Catalunya en el període octubre 1984-març 2006.

Fou vocal assessor de l’Institut Català de Finances entre 2007 i 2011, i membre el 2005 de la comissió sobre bon govern i transparència administrativa de la Generalitat.

Els anys setanta, a l’inici de la seva activitat professional, va ser professor i investigador del Centre d’Estudis Tècnics Turístics (CETT) i investigador del Servei d’Estudis a Barcelona del Banc Urquijo .

Comments are closed.